Bedste aktivitetstæppe/aktivitetsstativ: Bedst i test 2024

aktivitetstæppe

Et aktivitetstæppe kan bruges helt, når babyen er kun 1-2 måneder gammel. Formålet med et aktivitetstæppe er at stimulere barnet, så han eller hun træner sin koordination og mobilitet. Et godt aktivitetstæppe skal være sjovt for barnet og også sikre, at barnet ligger behageligt og sikkert.

De 5 bedste aktivitetstæpper 2024

Vi har testet en lang række aktivitetstæpper. Nedenfor har vi listet fem aktivitetstæpper, vi anbefaler i øjeblikket. Vi har valgt forskellige produkter, der har lidt forskellige egenskaber. Alle aktivitetstæpper på listen er sikre at bruge og af god kvalitet.

1. Skip Hop Treetop Friends

 • Svensk design
 • Pude medfølger
 • Sjov interaktivt tæppe

Dette er et aktivitetstæppe af god kvalitet, der har en blød måtte. Over barnet hænger to bøjler med søde små dyr. Disse små udstoppede dyr kan sættes i forskellige højder på bøjlerne takket være de mange sløjfer. Så når barnet vokser op, og dets evner forbedres, kan du tilpasse aktivitetstæppet.

Dette er et smart og stilfuldt aktivitetstæppe designet af en svensk designer. Det tæppe, som barnet ligger på, er mindst lige så spændende som de overliggende buer. Tæppet skildrer et stort træ og blomster, altså en lang række figurer barnet kan gå på opdagelse i. Hvis babyen rører ved bladene, rasler de, og blomsterne bipper, når man trykker på dem.

Dette er et stimulerende aktivitetstæppe, der endda kan bruges af nyfødte, da det kan tilpasses barnet opvækst, takket være de 13 løkker, man kan hænge legetøj i. En ergonomisk pude medfølger også, der lindrer babyen, når han eller hun leger i aktivitetstæppet.

2. Teddykompaniet Diinglisar Aktivitetstæppe

 • Populært motiv
 • Bløde kanter, som sidder fast til tæppet
 • Bøjlerne kan fjernes og bruges som en legemåtte

Dette er et sødt aktivitetstæppe med det populære diinglis-motiv. Dyrene er pænt broderet i tæppet, som har en blød kant, der sikrer, at babyen holdes trygt inden for aktivitetstæppets ramme. Fem små udstoppede dyr medfølger, der hænger i bøjlerne og får barnet til at strække sig, hvilket træner muskler såvel som koordination. Skyen, der sidder i midten, har et spejl i sig. Dyrene har små klokker, og hvis du trykker på skyen, har den også en lille lyd. Legetøjet er aftageligt og kan flyttes rundt af os forældre.

Dette er et meget blødt og æstetisk tiltalende aktivitetstæppe, som vi rigtig godt kan lide. Det er super smart at rammerne kan fjernes, så man senere, hvis man har lyst, kan bruge det som en lille legemåtte.

3. Rätt Start Mumi Baby Aktivitetscenter

 • Charmerende Mumi-tema
 • Stimulerer alle sanser
 • Vaskbar ved 40 grader

Dette er det oplagte valg for os, der elsker Mumi. Dette er et rigtig charmerende aktivitetstæppe lavet af blødt polyester og søde udstoppede mumi-trolde, der hænger ned fra bøjlerne.

På tæppet er der en blød bidering i naturgummi. Der er også andre detaljer, som barnet kan få fat i og lege med. Aktivitetstæppet har figurer, der stimulerer barnet til at lege ved at bruge alle sanser.

Det store plus ved dette aktivitetstæppe er, at måtten kan vaskes i maskine ved 40 grader, hvilket mange forældre til små børn kan sætte stor pris på. Ikke mange aktivitetstæpper kan vaskes.

4. Done By Deer Legetøjsbøjle

aktivitetsstativ
 • Fleksibelt aktivitetsstativ
 • Sjove legetøj, som kan afspille lyd

Dette er et charmerende og fleksibelt lille aktivitetsstativ, som kan justeres i bredden. Takket være dets design kan du forvandle din babys seng eller tæppe til et aktivitetsstativ, eller hvorfor ikke bare placere det på gulvet over et blød tæppe eller filt.

Dette er en meget fleksibel løsning, der nemt kan bruges alle steder. Der medfølger et spejl og dejligt legetøj med lyde, som babyen vil elske!

5. Tiny Love Meadow Days Baby Gym

 • Lyde og lys, der stimulerer aktivitet
 • Fine figurer af god kvalitet
 • Sød pude medfølger

Da vi først testede dette aktivitetstæppe, blev vi imponeret over de tekniske detaljer, som man ikke finder i mange andre aktivitetstæpper. Tiny Love Meadow Days aktivitetstæppe har lyd og lys for at stimulere babyen og opmuntre til leg og bevægelse. Efter vores mening er dette aktivitetstæppe en god idé at købe, fordi babyen er nysgerrig på alt, hvad der sker.

En smart og sjov detalje er, at du også kan optage din egen stemme i lydenheden, hvilket giver barnet mulighed for at øve deres sprogindlæring fra en meget tidlig alder. Figurerne i bøjlerne er meget charmerende og kan flyttes rundt. En dejlig pude medfølger også!

Behøver man et aktivitetstæppe?

Selvfølgelig er et aktivitetstæppe ikke et must, men det er super godt til at træne babyens muskler og koordination. Der er også andre måder at gøre dette på. Men vi mener at den store fordel med et aktivitetstæppe er, at du som forælder kan lægge barnet væk et stykke tid, for at trække vejret og klarer husarbejdet, uden at gå på kompromis med barnet læring. Barnet vil kunne hygge sig og træner selv. Hvorimod, hvis du lægger barnet i seng, kan han eller hun protestere. På aktivitetstæppet er der mange interessante ting for barnet at gå på opdagelse i.

Hvad er det bedste aktivitetstæppe?

Det aktivitetstæppet, der var bedst i vores test, var Skip Hop Treetop Friends. Dette er et sjovt aktivitetstæppe i topkvalitet. Hvilket aktivitetstæppe, der er bedst for dig, er dog et spørgsmål om smag og behag. For eksempel foretrækker nogle mennesker aktivitetstæpper, der har så meget stimulering som muligt, mens andre gerne vil være fri for blinkende lys og lyde. Derfor anbefaler vi, at du sætter dig ned og tænker over, hvilket aktivitetstæppe du vil have. Hvis du vil være i stand til at have aktivitetstæppet på gulvet, anbefaler vi, at du vælger et aktivitetstæppe, der har en dejlig og blød måtte.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) bornefavoritter.com