Bedste selepude: Bedst i test 2024

selepude

Vi har gennemgået og testet mange selepuder og udvalgt dem, vi anbefaler lige nu. Nedenfor har vi listet 4 puder, som levede op til vores krav om kvalitet, stabilitet og pris.

De 5 bedste selepuder i 2024

1. Beemoo Selepude

 • Blødeste
 • Stor og stabil

Dette er en ukompliceret traditionel selepude fra den velkendte producent Beemoo. Dette er en pålidelig, stabil og relativ stor selepude, der er virkelig behagelig at sidde på. Dette er en af ​​de blødeste puder, vi har testet. Selvom selve selepuden er blød, har puden en bund, der er solid og får barnet til at sidde stabilt. Selve skallen er lavet af plast, hele stolen er designet med ergonomi og god siddekomfort i tankerne. De store horn er fremragende til at hvile armene på under rejsen. Betrækket er let at fjerne og vaske. På trods af dens mange fordele har denne selepude en overraskende lav pris sammenlignet med konkurrenternes.

2. Axkid Grow

 • Lav pris
 • Komfortabel

Axkid er en billig selepude, der på trods af dens lave pris er omhyggeligt testet og opfylder alle sikkerhedskrav. Dette er en pude, der ikke vejer meget og som er let at tage med på turen. For os, der ønsker det bedste for vores børn, bruger vi måske først og fremmest denne pude som en 2a-pude eller rejsepude, men den er selvfølgelig også fremragende til hverdagsbrug. Hvis du leder efter en billig selepude, er dette helt klart den bedste løsning, vi har fundet.

På trods af at denne pude ikke har så meget betræk, som nogle af de andre puder i vores test, synes vi stadig, at den føles behagelig at sidde på. Børnene kan også godt lide de solide horn, som de kan hvile armene på under bilrejser. Det er også positivt, at betrækket kan fjernes og vaskes ved 30 grader.

3. BubbleBum Selepude

 • Oppustelig
 • Høj kvalitet
 • Let at tage med på ture

BubbleBum er en selepude, der er super nem at tage med på tur. Nu er der ingen undskyldning for, at dit barn ikke sidder på en selepude under rejsen. Dette er en oppustelig pude af høj kvalitet. Fordi den næsten ikke fylder noget, kan du nemt tage den med dig, når du er på ferie eller skal tage en taxa eller kører i en anden bil, der ikke er din. Puden vejer meget lidt, og den leveres med en praktisk bæretaske, som den også nemt kan opbevares i. Puden behøver ikke kun at blive brugt i bilen, men kan også bruges til praktiske formål, såsom i biografen eller ved spisebordet.

Denne pude er meget behagelig at sidde på. Puden har også en blød del af memory foam, hvilket betyder at du kan bruge puden, selvom den ikke er pustet op. Barnet kommer bare ikke lige så højt op i højden. Når barnet vokser op, kan du undlade at puste puden op.

4. Graco Booster Deluxe Sport 

 • Robust
 • Tykt betræk
 • Kopholder

Graco Booster Selepude Deluxe er, som navnet antyder, en luksusselepude. Det positive ved denne pude er, at prisen kun er et par hundrede kroner dyrere end de fleste andre standardpuder, vi har testet.

Dette er en selepude, hvor barnet sidder som en konge eller dronning. Betrækket er solidt og former sig efter den person, der sidder på den. Puden er meget stabil og robust. En sjov detalje er, at puden har to kopholdere. Velegnet til børn, der vejer mellem 22 og 36 kg. Et plus er, at betrækket er aftageligt og tåler vaskemaskine. En anden detalje, som vi godt kan lide, er de store horn, der gør det let at få sikkerhedsselen på plads omkring puden.

5. Vitkobb Selepude med bælteclips

 • Ergonomisk og ekstra betræk
 • Selejustering inkluderet
 • Vaskbart betræk

Dette er en pude, som er let i vægt, der er nem at tage under armen og med på ture. På trods af sin lave vægt er puden også virkelig behagelig, for eksempel har den ekstra betræk sammenlignet med de fleste andre puder på markedet. Det bemærkes, at producenten har lagt stort vægt på ergonomi, eftersom de har udviklet denne pude med form og siddekomfort af topklasse.

Det positive ved denne pude er, at betrækket er let at fjerne, så det kan vaskes i vaskemaskinen, hvilket betyder at pudens levetid forlænges.

Bæltejusteringen, som medfølger til selepuden, gør det muligt at justere højden på sikkerhedsselen. Sikkerhedsselen der løber på tværs af barnets bryst, trækkes gennem den lille røde justering der sidder fast på remmen, herefter tilpasser man længden på remmen, så justeringen sidder i højde med barnets skulder på den måde, at sikkerhedsselen ikke er placeret mod barnets hals eller ansigt.

Denne kompetente lille selepude er velegnet til børn, der vejer mellem 15 og 36 kg.

Hvornår skal man bruge en selepude?

En selepude kan bruges af børn fra 4 og op til 10-12 år. Brug af en selepude i bilen betyder en væsentlig reduceret risiko for kvæstelser i tilfælde af en ulykke. Det er hovedsageligt alvorlige mavesmerter, som barnet kan risiker at få, hvis de sidder i bilen uden en selepude. For at læse mere om børns risiko ved at rejse uden en selepude, se Sikker Trafik.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) bornefavoritter.com