Det bedste regntøj til børn: Bedst i test 2024

Børn skal være ude og lege året rundt. Derfor skal man selvfølgelig ikke lade sig stoppe af vind og vejr. At det regner, skal ikke være nogen undskyldning for at slippe børnene ud. Selvfølgelig gælder det om at tilpasse børnenes tøj efter vejret, så de holder sig varme og tørre. Når det regner eller er vådt på jorden, gælder det om at tage det sikre før det usikre og klæde børnene ordentligt på. Vi forældre ved jo nemlig at barnet har en evne til at blive både vådt og beskidt, når der er mulighed for det. At sige til sine børn, at de ikke må hoppe i vandpytter, kan til tider være ret nytteløst, og man vil jo heller ikke hæmme deres lyst til at lege eller vilje til at udforske.

Den bedste løsning for at slippe for at bekymre sig for, om børnene skal blive våde, er helt enkelt at skaffe et ordentligt sæt regntøj til dem. Et godt sæt regntøj skal selvfølgelig holde vand væk. Et godt sæt regntøj skal også være smidigt at bevæge sig i, være sikkert og holde godt over tid uden at gå i stykker eller miste sin evne til at holde vandet borte.

De 5 bedste sæt regntøj for børn 2024

Vi har testet en mængde forskellige sæt regntøj for børn. Herunder anmelder vi de fem produkter som vi mener er bedst lige nu. Selvom om samtlige produkter ligger fornuftigt i pris, er de taget fra forskellige prisklasser. Hvilken pris man må betale, er selvfølgelig afhængigt af hvor høj kvalitet man vil have sit regntøj i og hvilke ekstrafunktioner, man ønsker skal indgå. Alle produkter herunder er dog rigtigt gode til at holde både vand og vind væk.

1. Didriksons Boardman Kids Set

 • Helt vandtæt med svejsede sømmer
 • Forstærkede knæ
 • Højeste kvalitet og god pris
 • Flot design

Didriksons producerer regntøj i høj kvalitet som holder over tid og ser godt ud. Serien, som hedder Boardman, er ingen undtagelse fra Didriksons andre produkter. Boardman er regntøj i galon som holder både vind og vand væk med den højeste effektivitet. Dette sæt regntøj findes i mængde forskellige farvekombinationer. Takket være valgmulighederne er det enkelt at vælge et sæt som børnene kan lide og passer i. Uanset hvilken farve man vælger, får man et sæt regntøj som har et flot design og som passer til at have på, uanset om man skal lege ude eller om man bare er på vej et sted hen.

Dette sæt regntøj har svejsede sømmer, som gør at fugten ikke kan trænge ind nogen steder. På indersiden er sættet foret med varm og blød fleece. Dette gør, at barnet holdes varmt selv under de lidt koldere tider på året. Det er også positivt at dette tøj har reflekser, som løber rundt om hele kroppen. De tydeligt synlige reflekser gør, at man føler sig tryg med, at barnet kan ses, hvis der skulle være nogen trafik i nærheden.

Det, som vi måske bedst kan lide med dette sæt, er hvor slidstærk det faktisk er. Regntøj skal jo kunne tåle, at man leget i det. Takket være, at bukserne er forstærkede i knæene, kan de holde til meget leg, selv hvis barnet skulle kravle rundt på jorden. Dette er virkelig godt og prisvenligt produkt, som takket være sin gode kvalitet vil holde i lang tid!

2. Nordbjørn Skagen Foret Regnsæt

 • Relativt billig
 • God kvalitet
 • Justerbare seler

Dette er et rigtig godt sæt regntøj, som koster markant mindre en mange af konkurrenternes produkter. Faktum er, at når vi så prisen på dette regntøj, var vi lidt skeptiske med hensyn til hvor godt det egentlig kunne være. Efter noget tids brug kan vi konstatere, at vi havde lidt fejlagtige fordomme om dette produkt. Dette regntøj er præcis lige så godt til at holde børnene tørre som mange af de andre produkter vi testede, som koster mindst dobbelt så meget. Dette er et godt og flot sæt regntøj, som kan købes i mange forskellige farver. Vores valg faldt på det flotte mørke Night Sky. Vi kan også anbefale, at man tager et kig på nogle af de flotte mønstrede varianter.

Takket være, at dette tøj har blød fleece på indersiden, varmer det endda, når det er koldt ude. Heldigvis er der også plads indvendigt for yderligere en jakke, hvis det er for køligt. Sættet har masser af reflekser både på jakke og buks, som jo øger trygheden, når barnet er ude og lege. Selve yderstoffet føles meget slidstærkt, så vi tror, at dette er et produkt man vil kunne bruge i lang tid, eller det vil sige, indtil børnene vokser ud af det. Selve sømmene er tapede, men vi kender dog ikke til nogle tendenser på, at de ikke skulle holde tæt mod vand og fugt.

Bukserne i dette sæt sidder effektivt på plads, dels takket være sine indbyggede seler, men også takket være fodholderne længst nede. Selve jakken har god pasform og ser godt ud, både på piger og drenge.

3. Petite Chérie Amira

 • Flottest mønster og design
 • Både knapper og lynlås
 • Svejsede sømmer

Petite Chérie Atelier har en serie med regntøj som alle har et meget charmerende design. Udover sit fordelagtige udseende har de også en meget dejlig inderside, som gør at børn kan lide at have det på. Indersiden i dette sæt er dækket af blødt polysterfleece som er rart mod kroppen men som også holder kulden væk. Deres regntøj har svejsede sømmer som garanteret holder regn og fugt på ydersiden af tøjet.

Jakken har både knapper og lynlås, noget, der både bidrager til dens flotte udseende men som også føles praktisk, da der ikke er nogen risiko for, at lynlåsen går op eller sætter sig fast et sted.

Dette er et godt sæt som gør sit job, det holder barnet tørt og varmt. Vi elsker virkelig designet på Petite Chérie Atelier produkter. Både udformning og mønster med farver gør det til en fornøjelse at give sine børn et sæt regntøj fra denne producent.

4. Reima Tihku regntøj

 • Uforede bukser og jakke
 • Plads til overtøj under
 • Oeko-tex-standard
 • Lav pris

Dette er et relativt billigt sæt regntøj som dog klarer sit job ganske udmærket, det vil sige at holde dine børn tørre fra regnen. I modsætning til nogle af de andre sæt regntøj, vi testede, er dette regntøj helt uforet. Derfor kan dette produkt med fordel bruges om sommeren, da det kan blive lidt for varmt med alt for tykt for i regntøjet. Dette produkt kan faktisk også sagtens bruges vinter og efterår, da der er god plads til en almindelig jakke under regnjakken.

Jakken kommer med en god hætte, der kan tages af. Takket være at hætten kan rykkes af, er den sikker ved leg, hvis barnet skulle sætte sig fast med hovedet et sted. Bukserne har en god pasform og sidder meget stabilt på grund af de elastiske skulderbånd.

Dette er rigtigt godt produkt med svejsede sømmer som holder fugten borte. Tøjet er klassificeret efter Oeko-tex standard, som er garant for, at det er et godt produkt, man har købt. Et plus er også de velplacerede reflekser som holder barnet sikker når det begynder at blive mørkt ude.

5. Tretorn Sunshower regntøj

 • Gode tætsiddende elastikker
 • Meget for pengene
 • Fri for PVC

Dette produkt har ifølge os en meget god afvejning mellem kvalitet og pris. For relativt små penge får man et sæt regntøj som både er vind- og vandtæt. Sømmene i både bukser og jakke er svejsede og på den måde helt tætte. Dette sæt er uforet bortset fra den bløde og varme krage som er dækket med fleecemateriale på indersiden. Både bukser og jakke er relativt luftige så vi er ikke urolige for, at man ikke kan have varmere overtøj på under regntøjet, når vejret ude bliver koldere.

Dette er et godt og ret billigt brugsprodukt som er sikkert og helt fri fra PVC. Hætten falder forholdsvist let af, hvis barnet skulle sidde fast et sted. Noget, som vi specielt godt kan lide med dette produkt, er de gode tætsiddende elastikker i både ben og ærmer som gør at det holdes tæt, så vand ikke kommer ind den vej.

Se også gerne vores artikel om rygsække til børn.

Hvilket produkt passer bedst til børnehave og skole?

Det ikke en helt let opgave at vælge et produkt som er det bedste til skole eller børnehave. Svaret er egentlig, at det bedste produkt er det, som er tilpasset dagens forudsætninger. I de koldere årstider behøver man f.eks. at have foret regntøj. Om sommeren går det fint med lidt tyndere produkter. Det vigtigste er selvfølgelig, at regntøjet er helt vandtæt. I dagplejen, i skolen eller i børnehaven leger børnene ofte meget udendørs og vil blive udsat for meget vand når der er nedbør. Da msn ikke har adgang til alt sit tøj derhjemme, må man holde sig tør, indtil der er tid til at blive hentet af mor eller far.

Udover vandtætheden er ventilationen den vigtigste funktion. Mange undervurderer betydningen af regntøj som kan ånde. Hvis børnene er i skole og leger med andre børn, er pulsen ofte høj, og man bliver hurtig svedig. Der er alt for mange eksempler på tøj til børn som ikke er tilstrækkeligt ventilerede. Hvis tøjet ikke kan ånde, bliver barnet hurtigt fugtigt under tøjet. Dette kan være ubehageligt og endda forårsage hudproblemer med mere. God kvalitet må gerne koste lidt, og derfor anbefaler vi, at I kigger videre på nogle af de topvalg, vi har nævnt i vores liste foroven. Disse modeller er passende at tage med sig i dagpleje, skole og børnehave.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) bornefavoritter.com