Den bedste rejseseng: Bedst i test 2024

Når man skal ud og rejse, har de små brug for en god plads at sove på. At være hjemmefra kan være en utryghed i sig selv for det lille barn. Når man skaffer en god rejseseng som barnet kan vænne sig til, har man mulighed for at skabe en tryg soveplads, som barnet kan genkende sig selv i uanset, hvor han eller hun befinder sig.

De 5 bedste rejsesenge 2024

Vi har gransket og testet et stort antal rejsesenge, der er på markedet i dag. For neden har vi udvalgt og anmeldt de fem produkter, vi mener er bedst lige nu. En god rejseseng skal præcis ligesom en tremmeseng have en høj kvalitet, så den holder i længden. En vigtig egenskab med en rejseseng er også, at det er hurtigt og smidigt at gøre den klar, men også at pakke den sammen igen. Selvfølgelig skal rejsesengen også være i letvægt og fylde så lidt som muligt, når den er foldet sammen.

Forneden har vi forsøgt at finde produkter fra lidt forskellige prisklasser, så der er noget til alle. Hvis barnet skal sove udenfor hjemmet relativt tit, anbefaler vi absolut en seng i de højere prisklasser, da kvaliteten holder bedre over tid. Hvis sengen skal bruges mere sjældent, synes vi også at de billigste alternativer herunder fungerer godt.

1. BabyBjörn rejseseng

 • Vejer kun 6 kg
 • Højeste kvalitet
 • Luftig men dog stabil
 • Blødt stof af Öko-tex-standard

Den bedste rejseseng vi har testet, er helt klart dette produkt fra BabyBjörn. Normalt kommer der gode og komplette produkter fra denne velkendte producent, og denne rejseseng er glædende nok ingen undtagelse fra dette. Denne seng er overraskende let og vejer kun 6 kg, hvilket gør den uovertruffen smidig at tage med og håndtere. På trods af at sengen vejer så lidt, føles den 100% stabil, når den er samlet. Sengen foldes faktisk sammen i en enkelt bevægelse, så der er aldrig noget, der skal sættes fast eller skrues i.

Rejsesengen holder en gennemgående høj kvalitet og der føles som om, at dette produkt kan tåle at blive brugt mere som en permanent seng, hvis man skulle ønske det. Madrassen er både reel og blød og rar at ligge på. Den sørger også for, at sengen står stabilt på gulvet, da den får tyngde i bunden. Selve siderne af sengen er lavet at tyndt stof og vejer dermed ingenting, men de bidrager dog til at opretholde den stabile konstruktion og give en hyggelig følelse i sengen. At sengen er luftig, men samtidigt føles tryg og rar gør, at det bliver lettere for barnet at sove på rejsen, noget man ikke kan undervurdere nok.

2. Deryan rejseseng Peuter

 • Vejer utroligt lidt
 • Beskytter mod insekter såvel som UV-stråling
 • Selvoppustelig madras indgår

Denne rejseseng fra Deryan ser ud som et lille telt i miniature. Takket være, at sengen er lukket, holder den f.eks. insekter væk. Sengen har endda UV-beskyttelse som gør, at man kan have den stående ude i dagtimerne og beskytte barnets mod solens skadelige stråler.

En stor fordel med dette produkt er, at det er let at transportere. Den kan let foldes sammen til en lille pakke og den vejer ikke mange kilo. Desuden medfølger der en selvoppustelig madras – meget praktisk når man er på rejsende fod!

Det var en ren fornøjelse at bruge denne rejseseng. Her har man virkelig lykkedes med at skabe et produkt, som er meget praktisk og frem for alt let at tage med. Dette er det bedste alternativ for familier som prioriter let oppakning samt sætter pris på at produktet også kan bruges udendørs.

3. Beemoo Excellence Weekendseng

 • Stærk men let ramme
 • Let at pakke ud og folde sammen
 • Stilrent udseende

Dette er en stabil og praktisk rejseseng fra den velkendte producent Beemoo. Denne seng holder en høj kvalitet, og vi vil sige, at det er en af de bedste, vi har testet. Et plus er også, at sengen er meget smidig at håndtere, og det går hurtigt at både pakke den ud og folde den sammen, nogen der ikke er tilfældet med alle rejsesenge derude. En transporttaske medfølger for smidig opbevaring og transport af sengen.

En detalje, som vi godt kan lide med denne rejeseng, er lågen man åbne i siden. På den måde kan barnet selv kravle ind i sengen uden man behøver løfte. På siden er der endda en rummelig lomme til opbevaring.

Dette er kvalitativ rejseseng, som ser flot og stilren ud. Sengen hviler på en ramme af aluminium som føles ekstremt stabil, men samtidig let, når man skal flytte sengen.

4. Hauck Dream’n Play Plus

 • Prisvenlig
 • Let at rengøre
 • Fylder meget lidt, når den er foldet sammen

Dette er en stabil og pålidelig rejseseng i mellemprisklassen, som passer til børnefamilier, der tager på rejse lidt engang i mellem. Denne seng har et godt materialevalg, og vi er overbeviste om, at den vil holde i lang tid.

Vi havde lidt problemer med at pakke sengen ud og stille den op første gang, da proceduren er lidt specielt. Efter et hurtigt kig i manualen løste dette sig dog ganske hurtigt. Når man så har forstået teknikken, går det meget hurtigt at både at stille sengen op og pakke den sammen. Når sengen er pakket sammen, fylder den utroligt lidt, og dette er en fordel både i bilen og hvis man har begrænset opbevaringsplads hjemme. Denne seng passer bedst fra nyfødt til barnet vejer ca 15 kg.

Selve beklædningen på sengen er af nylon, som gør det let at tørre snavs af. Beklædningen kan også tages af for at blive vasket, hvilket er en fordel for de fleste børnefamilier.

5. 2Me rejseseng Basic

 • Billig
 • Funktionel
 • Taske medfølger

Dette er formodentlig et af de bedste lavprisalternativer, vi har testet. Man får virkelig meget rejseseng for pengene, når man køber dette produkt fra 2Me. For bare et par hundrede kroner får man en praktisk og funktionel rejseseng som er let at bære rundt op takket være den medfølgende taske. Man får endda også en madras med oveni købet, som godt nok er tyndere end i de andre senge, vi har testet her på siden, men som vi dog alligevel synes fungerer godt til nogle nætters overnatning. Monteringen af denne seng var lidt mere besværlig end mange andre produkter, men hvis man læser instruktionen, er proceduren trods alt ganske enkel. Når sengen er samlet, er det meget let at folde siderne op eller ned.

Denne seng er et udmærket valg for den, som ikke vil bruge en formue på sin rejseseng. Vi kan anbefale dette produkt til alle som bare rejser lidt engang i mellem. Hvis rejsesengen skal bruges oftere, ville dog hellere satse på et lidt dyrere produkt.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) bornefavoritter.com