Bedste strækvikle/babyslynge: Vikle bedst i test 2024

En babyslynge kan virkelig få dig til at komme tættere på dit barn, både fysisk men også følelsesmæssigt. Faktisk viser undersøgelser, at den fysiske kontakt til barnet virkelig kan have stor indflydelse på barnets generelle udvikling, og hvor god en forbindelse han eller hun har til sine forældre.

Der er selvfølgelig mange forskellige typer af babyslynger derude. Der er forskellige materialer og designs. Nogle babyslynger skal binds selv, mens andre allerede er bundet og dermed meget lettere at håndtere. Hvad du foretrækker er selvfølgelig op til dig. Her er et bedre overblik over de bedste babyslynger på markedet, efter vores mening.

De 5 bedste babyslynger i 2024

Vi har testet og undersøgt en række forskellige babyslynger. Nedenfor gennemgår vi de fem produkter, vi anbefaler lige nu. En god babyslynge skal være af høj kvalitet, sikker og holdbar. En god babyslynge skal også være let at tage af og på. Ligesom en god bæresele, skal babyslyngen også være ergonomisk og ikke belaste kroppen på en uhensigtsmæssig måde. Vi mener også at det er vigtigt, at man har ”hud til hud” kontakt og ingen stof imellem barn og voksen. Vi har inkluderet produkter, der allerede er bundet eller viklet såvel som dem, man selv skal binde. Begge varianter har deres respektive fordele og ulemper. Læs mere nedenfor for at få en idé om de produkter, vi testede.

1. Aldoria Bambu Soft Strækvikle

 • Luftig og kølig, spreder varmen
 • Kan også bruges under amning
 • Allergivenlig bambustrikot

Denne babyslynge fra Aldoria Baby er en af ​​de pænere, vi testede. Det er også en af ​​dem, der føles mest kølig og luftig. Dette produkt har ribbet stof på ydersiden, noget der siges at sprede varmen meget effektivt. På indersiden er stoffet glat og blødt.

Du skal selv binde denne babyslynge, noget der kan være lidt vanskeligt. Vi mener dog, at Aldoria har haft succes med at gøre det nemt og simpelt. Der er en markering i slyngen og den kommer med en vejledning om, hvordan man binder den.

Dette er en dejlig og cool babyslynge af god kvalitet, som vi virkelig kan anbefale. Dette produkt er særligt designet til brug under amning. Forresten, nævnte vi, at råmaterialet kommer fra bambus, som er både miljøvenligt og naturligt antibakterielt!

2. Ergobaby Slynge Aura

 • Let at binde
 • Billig
 • Elastisk materiale

Dette er en af ​​de billigste og bedste babyslynger, vi har testet. Du binder selv denne babyslynge, hvilket har sine fordele og ulemper. At binde slyngen selv betyder, at du kan tilpasse den og også bære den på flere forskellige måder. Ulempen ved at binde den selv betyder, at det tager lidt længere tid at tage den på. Men med alle de forskelligere måder, man kan binde den på, mener vi, at denne babyslynge er virkelig fleksibel, når man først lærer den at kende. Producenten har designet slyngen til at være let at binde, selv for nybegyndere.

Stoffet føles luftigt men samtidig elastisk og solidt. Vi tror, at du vil være i stand til at bruge dette produkt i lang tid, før det føles slidt. Det er også positivt, at slyngen kan vaskes i vaskemaskinen, som alle forældre til små børn ved, hurtigt kan blive snavnet. Babyslyngen giver også god støtte og mulighed for at få ”hud til hud” kontakt med dit barn.

3. Coracor bæreslynge

 • Højeste kvalitet
 • Passer til alle
 • Smuk

Dette er en slynge af topkvalitet og lavet af økologisk bomuld, der passer til alle. Faktisk blandede de også lidt elasthan i tekstilet for at gøre det mere kompatibelt, noget der har vist sig at fungere godt. Denne babyslynge passer perfekt til næsten alle kroppe. Produktet er elastisk og tilpasser sig kroppens form, så du får direkte kontakt med dit barn med god bevægelsesfrihed.

Slyngens stof er lidt tykkere end andre produkter, vi har testet. Vi synes, det er positivt, da slyngen sikrer, at hverken du eller dit barn fryser. Samtidig har vi aldrig oplevet, at slyngen er blevet for varm, men det føles virkelig som om stoffet ventilerer godt. Denne slynge koster lidt mere end andre produkter derude, hvilket er den eneste ulempe. Vi synes dog, den er pengene værd. Hvis du vil have en babyslynge af højeste kvalitet, er dette et virkelig godt valg.

4. Najell Wrap Charcoal Black

 • Ingen vikling eller binding
 • Godt stof af Oeko-tex standard
 • Hud til hud

Dette er en babyslynge, der føles relativt tynd (hvilket betyder, at du får direkte fysisk kontakt med dit barn), men som samtidig føles meget stabil og sikker. Stoffet er af høj kvalitet og af Oeko-tex standard og føles strækbart.

Dette produkt er allerede bundet, hvilket sparer dig enorm meget tid i forhold til slynger, man skal binde selv. Eftersom Najell allerede er bundet, er den lige så let at håndtere, som enhver anden bæresele. Noget, som vi virkelig også godt kan lide ved dette produkt, er at den dækker både front og ryg, hvilket betyder at man kan være nøgen indenunder og på denne måde få ”hud til hud” kontakt med sit baby.

Dette er en stilfuld og meget nyttig babyslynge, der fungerer lige så godt derhjemme, som i mere offentlige miljøer.

5. Baby K’tan Active Strækvikle

 • Afleder fugt og sved
 • Fordelen vægten jævnt og blidt på kroppen
 • Let at tage på

Dette produkt er en blanding mellem en babyslynge og en bæresele. Du får simpelthen det bedste fra begge verdener. Det er næsten lige så let at tage denne slynge på som det er at tage en sweater på – fleksibelt og tidseffektivt!

Denne babyslynge er af et stof, der ud over at føles godt mod huden også er virkelig godt til at transportere sved og fugt væk. Slyngen føles altid frisk og luftig. Dette produkt består kun af stof, det føles blødt, det har ingen lynlåse eller lignende, der kan river eller gnaver.

Noget, vi virkelig godt kan lide ved denne babyslynge, er, hvor blid den føles mod huden. Når du bærer din baby, føles det som om vægten er jævnt fordelt. Denne babyslynge føles derfor som en lettelse sammenlignet med andre produkter, vi har testet, som gav smerter i blandt andet skuldre.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) bornefavoritter.com