Bedste rutsjebane: Bedst i test 2024

Bedste rutsjebane

Alle forældre ved, at børn har brug for meget stimulering, når de er små. Børn keder sig hurtigt og har brug for konstant mental stimulering, de har også brug for masser af fysisk aktivitet for at føle sig godt tilpas. De, der har en legeplads i nærheden, kan vurdere sig heldige, for de af os, der ikke har den, kan frelsen være at få for eksempel en rutsjebane til at sætte i gården.

De 5 bedste rutsjebaner i 2024

Vi har testet og gennemgået en række rutsjebaner til børn, der er på markedet i dag. Nedenfor gennemgår vi de fem rutsjebaner, vi bedst kan lide lige nu. Vi har en række kriterier for, hvad vi synes er et godt produkt. En god rutsjebane skal selvfølgelig være sikker. En sikker rutsjebane har gode og grebsvenlige håndtag, den har trin, der giver et godt greb og er nem at træde på selv for små børn. En god rutsjebane burde også have en form for beskyttelse øverst og langs banen for at forhindre barnet i at falde ned. For os er det også vigtigt, at de børneprodukter, vi køber, kan bruges år efter år. At købe nyt er dårligt for både pengepungen og miljøet. Derfor vægter vi kvalitet højt, i stedet betaler vi et par hundrede kroner ekstra for et produkt, der er robust og kan tåle en masse leg, samt vejr og vind.

1. Smoby XS Slide Rutsjebane

 • Overkommelig pris
 • Robust
 • Holdbar
 • Kan tilsluttes vandslange

Rutsjebanen fra Smoby er meget robust. Dette er en holdbar rutsjebane, der kan stilles udendørs år efter år. Noget, vi kan lide ved dette produkt, er, at det er let at klatre selv for de yngste børn. Trinene er lette at gå på, og de starter langt nede. Siderne er nemme at få fat i selv for små hænder. Øverst er der robuste og gribende håndtag, der også fungerer som sidebarrierer, så du ikke falder af, når du kommer til toppen.

Montering af dette produkt er meget let hvilket er et stort plus. Måske er det bedste ved dette produkt imidlertid, at det kan tilsluttes vandslangen på varme sommerdage. På den måde får børnene en sjov og kølende vandrutsjebane ude i haven!

2. Little Tikes Rutsjebane Primary

 • Overlegen stabilitet
 • Sjov selv for ældre børn
 • Gode og sikre trappetrin

Dette er en af de større rutsjebaner til hjemmet, vi har testet. Takket være det faktum, at rutsjebanen er så stor, passer det også til lidt ældre børn. Ønsker du en rutsjebane, der holder i mange år, er dette et godt køb, fordi den er meget kvalitativ og vil kunne bruges i mange af barnets opvækstår.

Denne rutsjebane har et design, der både er stilfuldt og føles meget sikker. Trappen har mange trin, hvilket betyder, at du ikke behøver at tage så store skridt ad gangen. I siden af rutsjebanens sider er der et gelænder, der er let at få fat i. Gelænderet overgår pænt til toppen i to sideafskærmninger, der gør det næsten umuligt at falde andre steder end ned i rutsjebanen.

Denne rutsjebane er stor og står over et så stort område, at det giver overlegen stabilitet. Når du ikke længere vil have det til at stå ude, er dette produkt let at folde sammen til en lang, men kompakt pakke.

3. Rutsjebane KS

 • Kan bruges som vandrutsjebane
 • Jævn tilslutning til haveslange
 • God pris

Dette er et produkt, der både kan bruges som en almindelig rutsjebane, men også som vandrutsjebane. De børn, vi testede denne med, blev vanvittigt glade, da de indså, at de ville få lov til at køre på en vandrutsjebane. Dette produkt har forbindelse til en almindelig haveslange, godt tilsluttet en jævn strøm af vand langs starten af rutsjebanen. Denne rutsjebane har en turlængde på 1,5 meter.

Dette er et virkelig overkommeligt produkt, der vil bringe en masse glæde i lang tid fremover. Vi kan godt lide, hvor farverig denne rutsjebane er, heldigvis er den UV-beskyttet, hvilket gør det muligt have den til at stå udendørs i lang tid uden at falme.

4. Happy Hop Oppustelig Rutsjebane med Pool

 • Elsket af børnene
 • Afkøling på varme sommerdage
 • Elektrisk pumpe inkluderet

Dette er en af børns absolutte favoritter på varme sommerdage. Dette er en oppustelig rutsjebane med en lege pool i bunden, som du fylder med vand. På trods af den relativt lave pris er der inkluderet en elektrisk pumpe, der konstant holder produktet oppustet. Det er lidt utroligt, hvor sjovt du kan have det for en så billig pris. Ulempen, som vi ser med denne oppustelige løsning, er den samme ulempe, som alle produkter af denne type har, det vil sige, at du skal behandle dem omhyggeligt, da der er risiko for, at der kan forekomme huller i dem. Denne rutsjebane føles dog meget kvalitativ og plastikken er tyk, man lægger den blot på en god overflade og sørger for at børnene ikke har noget der kan punktere produktet så der er gode muligheder for at beholde den i lang tid.

5. Plum Haumea Rutsjebane

Dette er sandsynligvis det produkt, der giver mest rutsjebane for dine penge lige nu. For relativt billige penge får du en stor rutsjebane af god kvalitet. Denne rutsjebane er relativt let, noget der gør det nemt for os voksne at bevæge os. Samtidig føles rutsjebanen meget tryg og stabil, når den først er på plads. Børnene elsker denne rutsjebane, fordi den er stor og fuld af fart, næsten som de lidt større rutsjebaner på de offentlige legepladser. Denne rutsjebane understøttes af en solid stålkonstruktion, der er pulverlakeret til at modstå udendørs vejr.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) bornefavoritter.com