Bedste legetelt: Bedst i test 2024

legetelt

Et godt legetelt kan virkelig bringe glæde og legesyge til børnene. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt at købe et telt, der er lavet til formålet, men man kan også bygge et telt sammen med børnene fra eksempelvis tæpper. Hjemmebyggede telte er dog lidt mere midlertidige, fordelen ved at købe et rigtigt telt er, at det nemt kan genskabes når som helst. Telte, der er lidt pænere, kan også fremføres som en permanent del af værelsets indretning.

De 5 bedste legetelte i 2024

Vi har testet en lang række legetelte til børn. Nedenfor præsenterer vi de fem telte, som vi bedst kan lide lige nu. Vi har forsøgt at vælge telte i lidt forskellige prisklasser og designs, så du kan finde noget, der passer til din egen families behov og pengepung. De telte, vi testede, er primært beregnet til indendørs brug, men flere af dem kan også sættes ud, så længe du holder dem væk fra regn og vind.

1. Kids Concept Tipi telt

 • Flot stof
 • Holdbart
 • Vaskbart stof
 • Passer i de fleste hjem

Kids Concept Tipi telt er et lækkert legetelt af lidt højere kvalitet, der er så stilrent, at det kan stå op hele tiden. Vi anbefaler, at du har dette telt indendørs, fordi det fine stof let pletter, hvis det er udendørs.

Dette er et rummeligt telt, der inspirerer til leg, men også til hyggelige stunder. For eksempel kan du dekorere teltet med bløde puder og have det som et læsehjørne. Dette er et kvalitetstelt lavet af bomuld og støttepiller lavet af fyrretræ. Teltet holder længe, og du kan fjerne stoffet og vaske det for at holde det friskt over tid. Det, vi bedst kan lide ved dette telt, er, at det passer godt ind i indretningen af ethvert moderne hjem, derfor kan du have det stående fremme mere som en permanent del af møblerne.

2. Cloudberry Castle  Legetelt Star

 • God kvalitet
 • Flot
 • Lav pris

Dette er et telt, der er meget nemt at håndtere, det er nemt både at sætte op og tage ned. Vi kan godt lide foldepindene, der går gennem teltet og løber let igennem og bøjer i den retning, du ønsker.

Dette er et dejligt telt, det er heller ikke en ulempe, at dette telt kan fås til meget billige penge. Stoffet fås i flere farver og har små stjerner i mønsteret. Det fine medfølgende tilbehør ved taget hæver stemningen meget. Du kan hejse den lille stofdør ned over lågen, hvis du vil gøre teltet til et hyggeligt lille ind kryb.

3. Babblarna Pop-Up Telt

 • Sødt lille telt til de mindste
 • Flytbart

Dette er et sødt og sjovt lille legetelt til de aller mindste børn. Dette er et meget holdbart og fleksibelt telt, der holder længe. Teltet er af pop-up modellen, som har den store fordel, at det kan løftes op og flyttes lige som det er. Det faktum, at du kan flytte teltet så let, betyder, at du problemfrit kan flytte legen til et nyt sted, bærbarheden underletter også, når du gør rent.

4. Cloudberry Castle Legetelt Prinsesseslot

 • Sjov design
 • Kan stilles inde og ude
 • Lav pris

Dette er et meget spændende telt til de yngre børn. Med enkle midler kan du give dine børn en masse sjove lege. Hvem vil ikke have deres helt eget slot, enten på værelset eller ude i gården. Ifølge producenten er det muligt at sætte teltet ude, så længe det ikke er en for kold dag.

Dette er et telt, der er af en anstændig kvalitet, og som kan købes til en, hvis du spørger os, meget overkommelig pris. Teltets store styrke er dets super seje design, der virkelig får det til at skille sig ud fra mængden. Dette lille slot har fire porte, der alle kan bruges til at gå ind og ud af.

5. Pippi Langstrømpe Legetelt

 • Klassisk design
 • Bedst sælgende legetelt
 • Blødt stof
 • Åbning af vinduer og døre

Dette er nok det bedst sælgende legetelt i Sverige, og det er nemt at se hvorfor. Dette telt giver børnene mulighed for at have deres egen Villa Villekulla at lege i. Udover motivet er den overkommelige pris sandsynligvis en del af succesen. For relativt billige penge får du et slidstærkt og stabilt legetelt lavet af stof, der kan tåle at blive leget med. Selv gulvet er dækket af blødt stof. Teltet kan placeres både udendørs og indendørs, men man skal huske på, at det selvfølgelig er nemmere at slide op i udemiljøet.

Dette er et godt telt som er let at samle, børnene vil helt sikkert elske dette telt. Teltet har en sjov dør, der kan lukkes, eller rulles op, hvis du vil have villaen helt åben. Selv gardinerne i vinduerne kan rulles op eller lukkes.

Et sted til leg og afslapning

Et godt legetelt skal inspirere børn til at lege nye spændende og stimulerende lege. Der findes en række spændende legetelte, der gennem deres udseende kan give børnene inspiration i legen. Vi har testet legetelte, der ligner alt fra rumskibe til huler.

Et vigtigt træk ved et legetelt kan også være hygge og afslapning. Ved at kravle ind i teltet kan dit barn få lidt afslapning og en chance for at slappe af. Der er noget ved teltets fire vægge, der gør, at du føler dig lidt afskærmet fra den stress, der foregår udenfor.

Mulighed for ekstra opbevaring

En fordel ved at have et permanent legetelt på børneværelset, som vi har opdaget, er, at du kan bruge teltet som opbevaringsplads, når du hurtigt vil rydde op. Lidt mere omfangsrigt legetøj og tilbehør kan sættes op i teltet, hvis man vil skabe orden i resten af værelset. Du kan også investere i at lade børnene have deres bamser i teltet. De fleste børn har masser af tøjdyr, og de kan få et rum til at se ret rodet ud, når de er spredt ud. Ved at samle tøjdyrene i teltet bliver børneværelset ryddeligt og pænt, samtidig med at du får et meget hyggeligt tøjdyrshjørne inde i dit telt.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) bornefavoritter.com