Bedste ammepude: Bedst i test 2024

ammepude

Det kan give moderen ryg- og nakkesmerter ved amning, hvorfor det er vigtigt at aflaste kroppen med god støtte. For moderens velbefindende og babyens sikkerhed er det vigtigt at bruge en pude, der er beregnet til formålet, og som er af høj standard. Vi har gennemgået og testet mange ammepuder. Nedenfor præsenterer vi de fem bedste puder lige nu.

De 5 bedste ammepuder i 2024

1. bbhugme graviditets- og ammepude

graviditets- og ammepude
 • Bedst i test
 • Også god som graviditetspude
 • Prisvindende design og funktionalitet

bbhugme graviditets- og ammepude er den bedste ammepude, vi har testet. Som navnet antyder, kan du også bruge denne pude under graviditeten. Denne pude er dyrere end så mange andre ammepuder, men i betragtning af hvor meget glæde du vil få af den, som nybagt mor, er den alle pengene værd. Denne pude er udviklet af tre norske kvindelige kiropraktorer, hvilket virkelig kan ses og mærkes. Med den korrekte støtte undgår du belastning, som senere kan resultere i unødvendige skader og smerter. Under graviditeten er puden ekstremt behagelig at sove med, da den aflaster kroppen på den helt rigtige måde. Hemmeligheden bag puden er, at den aflaster vigtige punkter i bækken, ryg, knæ og ankler.

Når du ammer, giver denne pude overlegen komfort til både dig og din baby. Du vikler blot puden rundt om din krop, så du danner en behagelig “vugge” foran dig, som babyen kan ligge i. Puden lindrer dig, så du ikke bliver spændt men i stedet kan slappe af, mens du ammer. Den er selvfølgelig meget skånsomt for kroppen, da den aflaster skuldre og nakke.

Denne pude er af højeste kvalitet og passer til alle kropstyper. Vi kan varmt anbefale denne pude, da materialerne er omhyggeligt udviklet og fri for toksiner. Puden har materialer, der modvirker svampevækst såvel som bakterier.

2. Cozyfix Ammepude

 • Sidder tæt til kroppen
 • Skumgummi, der former sig efter barnet
 • Let at indstille til den rigtige højde

Cozyfix Ammepude er en populær pude, der har vundet priser i flere tests, hvilket vi godt kan forstå. Puden er af høj kvalitet og skabt af rigtige fagfolk. Puden hviler på et bælte, så når du spænder bæltet fast til dig, vil puden være klistret til din krop. Fordi puden er fastspændt på denne måde, er der meget lav risiko for, at barnet glider ned mellem dig og puden. Vi kan lide stabiliteten i denne pude, og hvordan den aflaster kroppen. Der kræves ingen indsats for at holde babyen oppe. En stor fordel er også, at du kan placere puden direkte under brysterne, hvilket betyder at du undgår ømme brystvorter, fordi babyen vil ligge i den helt rigtige højde.

Selve puden er af skumgummi, meget blød og former sig hurtigt efter barnet, hvilket gør den behagelig for både mor og baby. Dette er en pude for dig, der ønsker det bedste både med hensyn til funktion og kvalitet!

3. Doomoo Ammepude Medium

 • Anbefalet af jordemødre
 • Krammer kroppen
 • Antibakteriel

Doomoo er kendt for deres ammepuder af høj kvalitet. Dette er en meget blød og formbar pude, der ofte anbefales af jordemødre. Formen på denne pude er perfekt til at kramme din krop og dermed forblive på plads under hele amningen. Stabilitet er meget vigtigt, så du ikke får ømme brystvorter, hvilket mange mødre oplever. Puden har et blødt og kunstigt overtræk, som vi oplever er afvisende overfor snavs og dermed forbliver ren over lang tid.

Pudens store hemmelighed er dog dens fyld. Puden er fyldt med raslefrie EPS-kugler. Titusinder af kugler danner en masse, der er letvægtig og meget støttende, når man udsætter den for tryk. Når du lægger babyen på puden, former den sig efter kroppen, mens trykket holder barnet stabil under amning. EPS-kuglerne har antibakterielle egenskaber, der får puden til at holde sig frisk længe.

4. Candide Multirelax 

 • Multifunktionel
 • Graviditetspude
 • Babysitter

Candie multirelax er mere end bare en ammepude. I vores øjne er denne pude multifunktionel og ekstremt prisvenlig. Denne pude kan allerede købes før barnet er født, da den kan bruges som en lindrende graviditetspude. Puden kan placeres mellem benene eller bruges som hovedpude. Puden er stabil og flytter sig ikke i løbet af natten.

Som ammepude ligger puden rundt om kroppen og fanger babyens vægt, så skuldre, nakke og ryg effektivt lindres. Babyen sidder i midten af denne pude, hvilket anbefales af jordemødre. Fordi babyen sidder godt tæt, mister den ikke grebet om brystvorten, hvilket betyder, at du undgår skader på brystvorten, der ellers er meget almindelig, når du ammer.

Denne pude kan også bruges som en babysitter. Produktet leveres med et specielt sæde, der kan tilknyttes puden. Sædet har en meget blød sele, som kan spændes om barnet, så barnet sidder godt fast. Når barnet bliver lidt ældre, kan puden også bruges til siddetræning uden sele.

Hvis du ønsker en ammepude med mange anvendelsesmuligheder, så skal du klart købe denne. På grund af dens alsidighed, er den ekstremt overkommelig.

5. Mumi Silhouette

 • Lav pris
 • Smart design
 • God pasform

Dette er den billigste ammepude i vores test. Mumi Ammepude Silhouette kan ikke rigtig konkurrere med de dyrere puder med hensyn til kvalitet, men det er trods alt en rigtig god pude med et genialt design. Puden har et flot design, der er meget behagelig og ergonomisk. Det skal lige sige, at denne pude bliver testet i praksis, før designet færdiggøres. Den smalle side af puden sidder dejligt rundt om ryggen og giver god stabilitet, hvilket gør at den aldrig er i vejen, uanset hvor du sidder. Du har den tykke side foran. Størrelsen og tætheden er perfekt til at sidde med barnet på en behagelig og funktionel måde. Puden fungerer godt til både amning og at give flaske.

Hvilken ammepude er den bedste?

Den bedste ammepude i dag er bbhugme graviditets- og ammepude. Den vinder bedst i test på grund at dens funktionalitet og alsidige design men også for kvaliteten af materialet. Dette er en graviditets- og ammepude i én. Hvis du gerne vil have en mere enkel ammepude, kan du se vores bud på de bedste valgmuligheder ovenfor.

Hvordan bruger man en ammepude?

Ammepuden er designet til at gøre det nemmere at amme eller give flakse ved at bringe barnet op i den rigtige højde. Formålet med puden er at lindre moderen. Hvis du ammer uden en pude eller med en pude, der ikke har den rigtige højde, er der risiko for, at du spænder i ryg, skuldre og nakke, hvilket over tid kan føre til smerter og skader. Ammepuder kan se forskellige ud, men det er almindeligt, at de vikles rundt om kroppen for at give stabilitet og for at sikre, at de ikke falder af.

Skal man bruge en ammepude?

Du kan bruge en almindelig pude, men den er slet ikke så behagelig eller stabil. Fordelen ved en ammepude er, at den er beregnet til babyer og deres følsomme hud. En almindelig pude kan være lavet af et materiale, der ikke er så skånsomt eller endda skadeligt for barnet.

En almindelig pude kan også udsætte babyen for fare, da der er større risiko for, at babyen glider af. For moderen er der også risiko for stræk- og muskelskader, hvis hun ammer i længere tid med en pude, der ikke er ergonomisk designet.

Hvordan ammer man med en ammepude?

Når man ammer, sidder man ofte stille i lang tid. Så find først og fremmest et behageligt sted at sidde. Det kan være alt fra en stol til en sofa eller lænestol. Find dig godt tilrette, så du sidder behageligt under hele amningen. Næste skridt er at placere ammepuden på en sådan måde, at babyen kan ligge sikkert langs pudens længde. Hovedet skal placeres tæt på det ammende bryst. Det er vigtigt, at barnet ligger så tæt på brystet som muligt, for at undgå unødvendig skader af brystvorten.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) bornefavoritter.com