De bedste toiletsæder for børn: Bedst i test 2024

Et toiletsæde for børn kan være en god måde for at gøre overgangen fra potten til toilettet lettere for barnet. Faktum er, at mange børn foretrækker at sidde på toilettet som deres forældre eller ældre søskende gør. Vi har gransket og testet en række toiletsæder for børn og herunder præsenterer vi de 5 sæder, der klarede sig bedst i vores test.

De 5 bedste toiletsæder for børn 2024

1. BabyBjörn toiletsæde

 • Ergonomisk
 • Bedst kvalitet
 • Sikker

BabyBjörn er kendte for at lave mere eksklusive børne- og babyprodukter i topklasse. Dette gælder også dette toiletsæde. BabyBjörn toiletsædet koster lidt mere end konkurrenternes alternativ, men det er også lidt bedre. Så snart man har åbnet indpakningen og mærker på dette toiletsæde, mærker man, at det er et produkt der er blevet lavet med lidt ekstra omsorg. Sædet føles højkvalitativt og har en ergonomisk form. Gummikanten under sædet gør, at sædet sidder meget stabilt mod toilettet, men det flytter sig ikke det mindste. Dette sæde er smart designet med sine beskyttende kanter, som beskytter mod alle former for strint og spild. Dette er et toiletsæde, man kan stole på, og det er bekvemt og 100% sikkert.

2. OKBaby toiletsæde Pinguo

 • Ekstra fjedrende blødt sæde
 • Praktiske håndtag

OKBabys toiletsæde er usædvanligt blødt at sidde på, og det kan vi lide. Det bløde sæde gør det lettere for barnet at sidde på det. Vi sætter også pris på de to håndtag på siden af sædet. Håndtagene gør det tryggere for barnet at sidde på toilettet eftersom han eller hun kan holde sig fast på en god måde uden at holde i selve toiletkummen. Der findes ikke så mange andre toiletsæder med denne type af håndtag, men nu når vi har testet dette produkt, forstår vi ikke hvorfor sæder ikke har samme løsning.

De omsorgsfulde detaljer på dette sæde gør en stor forskel for os forældre som skal træne barnet i at sidde på toilettet. Som alle forældre ved kan det til tider være en svær opgave, da børn ofte har en egen vilje som nogle gange går imod forælderenes. Derfor er vi taknemmelige for børneprodukter som er gennemtænkte og faktisk har løsninger, som gør det lettere. Som I bemærker, kan vi virkelig godt lide dette toiletsæde fra OKBaby. Hvis vi skal finde noget negativt at sige, kan det være at dette sæde føles lidt mere plastikagtigt en vores etter.

3. Bumbo toiletsæde

 • Let at gøre rent
 • Meget blødt

Bumbos toiletsæde et lavet i et eneste stykke, og det gør, at det er meget let at rengøre. Toiletstolen er lavet i blødt skumplast, som selvfølgelig gør, at den er meget fjedrende at sidde på. Vi oplever, at det er betydeligt lettere at få barnet til at sidde på dette sæde end nogen af de hårdere alternativer. Dette sæde placeres ovenpå det toiletsæde, der allerede er der i forvejen og vi synes det fungerer udmærket. Når det er på plads, sidder barnet stabilt og sikkert. God pris på dette produkt!

4. Thermobaby Kiddyloo toiletsæde

 • Lækkert design
 • Bedste sæde med trin
 • Stabil støtte med anti-skrid

Vores fjerdeplads går til et toiletsæde som er lidt af specialer, for den har faktisk to ganske praktiske ben, som indgår. Benene kan hæves og sænkes, så de kan tilpasses til ethvert toilet. Læg mærke til de virkelig lækre fødder på benene… Med benene på plads sidder toiletsædet stabilt, og dit barn får selv mulighed for at gå op på trinnene og sætte sig på sædet. Dette produkt koster af naturlige årsager lidt mere end mange af de enklere sæder på markedet. Men for dem, der vil have et sæde med indbyggede trin, er dette det bedste produkt.

Selve stolen har en avanceret ergonomisk udformning som gør, at barnet sidder både bekvemt og sikkert. Designet på dette produkt er rigtig lækkert. Hvis man ikke behøver benene længere, kan de tages af og lægges væk.

5. Ducka toiletsæde

 • Sjovt toiletsæde
 • Billig
 • Let at rengøre

Ducka toiletsædet er det billigste sæde i vores top fem liste. Af naturlige grunde holder dette ikke rigtigt samme kvalitet som de dyrere sæder. Dette sæde føles lidt plastagtigt, men forhindrer det ikke i at have en god funktion, og det har desuden et udseende, som børnene elsker! Sædet er blødt polstret og derfor meget bekvemt at sidde på. Et plus er, at sædet også er meget let at rengøre, og der er ingen kroge eller ujævnheder, hvor skidt kan gemme sig. Det er værd at nævne, at dette sæde har et øje til smidig ophængning, når man ikke bruger det. Ophængningsøjet er praktisk i al sin enkelthed, men på trods af dette er det noget vi savner på mange andre sæder…

Hvilket er det bedste toiletsæde for børn?

Bedst i test i vores granskning blev BabyBjörns toiletsæde. Dette er et sæde som holder den højeste kvalitet helt ned i den mindste detalje. Hvilket sæde, der er bedst for netop dit barn, kan dog afhænge af, hvad man leder efter. Tøv ikke med at læse om de andre sæder, vi har gransket for at se om noget andet passer bedre. Måske leder du efter et sæde til en lavere pris eller hvor der er trin i. For at gøre barnet mere positivt indstillet til at gå på det store toilet kan man også teste et sæde med et sjovt motiv.

Skal man købe et specielt toiletsæde til barnet?

Det korte svar på dette spørgsmål er nej. Det kan fungere at gå direkte fra potten til at sidde på det normale sæde for voksne. Dog anbefaler vi, at man bruger et toiletsæde for børn, da det bliver lettere og mindre skræmmende for barnet at sidde på et toiletsæde. Toiletsædet for børn kan være et godt værktøj for at få en smidig overgang fra potten til toilettet. Mange børn, som ser sine forældre eller søskende sidde på toilettet, vil også selv bruge toilettet i stedet for potten. Hvis børnene er meget små, men vil sidde på toilettet, er børnesædet et nødvendigt hjælpemiddel.

På Sundheds side kan du læse flere råd om toilettræning for børn.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) bornefavoritter.com