Bedste sut: Bedst i test 2024

bedste sutter

En sut er noget, der giver barnet komfort og tryghed. Sutten gør livet lettere for forældre fordi, en sut holder barnet travl og rolig. For en ammende mor kan sutten også give en meget tiltrængt pause fra amningen, da sutten undertiden kan fungere som en slags erstatning for brystet.

De 5 bedste sutter 2024

Vi har gennemgået og testet en lang række sutter. Nedenfor præsenterer vi de sutter, som vi synes er de bedste lige nu. Vi har forsøgt at vælge sutter af lidt forskellige materialer, så du selv kan vælge den sut, du tror dit barn vil kunne lide. Selvfølgelig har vi valgt gode sutter, der er trygge at bruge og af god kvalitet.

1. Virgel Sut Naturgummi

 • Naturligt
 • 100% genanvendelig

Dette er en naturlig sut for den miljøbevidste forælder. Sutten har et meget dejligt retro-inspireret design, der gør os nostalgiske, når vi ser den. Denne sut er god både for dit barns helbred og for miljøet. Sutten er fuldstøbt i naturgummi. Fordi den er lavet af naturlige materialer, kan den genbruges 100%. Den er også helt fri for alle former for toksiner, BPA og PVC samt kan let rengøres under vandhanen med en mild sæbeopløsning. Anbefales fra 6-12 måneder.

2. Elodie Bamboo

 • Stilfuldt, fås i flere farver
 • Naturgummilatex
 • Fleksibel og blød
 • God pris

Denne sut fra Elodie har alt, hvad du behøver. Elodie er kendt for at fremstille produkter af høj kvalitet af et flot design. Denne sut er heldigvis ingen undtagelse. Vi elsker designet af denne sut-serie fra Elodie. De er meget enkle, men på samme tid meget pæne. Serien fås i flere stilfulde mørke farver. Ud over deres udseende har disse sutter også en fremragende funktion. Sutten er blød og fleksibel, noget som børnene elsker. Sutten er lavet af naturgummilatex af god kvalitet. Prisen på denne sut skuffer heller ikke!

3. MAM Sut Original 

 • Charmerende sutter
 • God ventilation for at modvirke irriteret hud
 • Sterilisering i mikrobølgeovnen

NAMs sutter har eksisteret i lang tid, de er meget populære og selvfølgelig velprøvede. Denne særlige variant kommer i en pakke med to og har meget søde figurer på den. Selve sutten er lavet af silkeblød silikone og synes at være meget værdsat af børnene. Siden mod ​​munden har store lufthuller og små knopper, så den ikke rør for meget ved huden og generer. Sutter, der opsamler fugt mod ydersiden af ​​munden, risikerer at irritere babyens følsomme hud. Dette løser NAM på en fremragende måde.

Knoppen er lavet af slidstærk polypropylen. Alle dele tåler mikrobølgeovn, hvilket er en smart og effektiv måde at sterilisere sutten på fra tid til anden. Sutten kan steriliseres i mikrobølgeovnen i steriliseringsboksen, der medfølger. Dette er også en praktisk opbevaringsboks til sutterne, når de ikke er i brug.

4. Philips Avent Ultra Air Sut

 • Smart design
 • Luftig
 • Til følsom hud

Disse sutter er baseret på den nyeste teknologi fra Philips i deres forsøg på at perfektionere designet af en sut. Med sine sutter forsøger Philips at gøre bugt med det faktum, at mange babyer kan have problemer med irriteret hud omkring munden. Kombinationen af denne gnidning og spyt irriterer huden omkring munden. Derfor har Philips udviklet disse sutter, der rør så lidt som muligt barnets mund, men som stadig ligger godt i munden. Vi mener det er lykkedes Philips. Sutten føles dejlig og ser ud til at sidde godt i munden, mens babyens hud holdes tør. Godt arbejde Philips!

Dette er en ortodontisk designet sut af høj kvalitet, der er helt fri for BPA. Disse sutter fås i forskellige varianter afhængigt af babyens alder. Følg nedenstående links for at se alle varianter.

5. Boss Logo Sut Pale Blue

Dette er sandsynligvis den bedste sut, du kan få. Dette produkt er af højeste kvalitet, som man kan forvente af det tyske firma Boss. Denne sut indeholder kun rene stoffer og er naturligvis fri for skadelige toksiner. Selve sutten er lavet af hundrede procent silikone, og mundskærmen er lavet af polypropylen. Dette er en stilfuld og eksklusive sut, der fås i flere forskellige farver. Designet er gennemtænkt ned i mindste detalje. Dette er en eksklusiv og dermed en dyr sut ikke alle ville købe som en daglig sut. Dette produkt er dog en fremragende gave til det nyfødte barn, da du får sutten i en flot og eksklusive kasse.

Er det godt at bruge sut?

Der er forskellige holdninger til, om sutten er god eller dårlig. Det mest nuancerede svar er, at sutten har både fordele og ulemper. Vi hos Børnefavoritter mener at en familie bør tænke to gange, før de introducerer sutten til deres baby.

Ifølge Sundhed.dk er der fordele og ulemper ved at bruge en sut. Sutten er lavet til at trøste børnene. Moderens bryst eller sutteflaske er en tryghed, der beroliger babyen, men da du ikke kan fodre babyen hele tiden, kan sutten være god at bruge ind i mellem. Sutten giver også moderen mulighed for at få en meget tiltrængt pause fra amning. Det siges også, at risikoen for pludselig spædbarnsdød falder, når babyen bruger sutten, måske fordi babyen suger slim på samme tid, som babyen sutter på sut. Ulemper kan være, at det kan være svært at vænne barnet til at bruge sut eller, at sutten kan påvirke udviklingen af ​​tænderne, hvis sutten stadig bruges, når de permanente tænder begynder at vokse ud.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) bornefavoritter.com