Bedste UV-teltet til børn: Bedst i test 2024

Det er nødvendigt at beskytte børns sarte hud mod solens stråler. I sommermånederne kan et UV-telt være et godt supplement til dækkende tøj og solcreme. Vi har gennemgået en lang række UV-telte. Nedenfor præsenterer vi de bedste telte i vores test.

De 5 bedste UV-telte i 2024

1. Swimpy UV-telt XL

 • Rummelig
 • Oeko-Tex
 • God pris

Er et virkelig professionelt og overkommeligt UV-telt. En af de ting, vi bedst kan lide ved dette telt, er, hvor rummeligt det er. Et problem med mange UV-telte er, at der spares på pladsen, hvilket gør dem svære at bruge i praksis. I teltet får du faktisk flere børn ind på én gang og alt deres legetøj. Hvis du er heldig, kan selv en voksen eller to klemme sig ind i teltet, så stort er det faktisk. Dette telt er perfekt til at tage med dig til den varme strand, da teltets lærred har en 30+ solbeskyttelsesfunktion. Teltet er nemt at sætte op og tage ned. Transporten af teltet lettes af den medfølgende taske. Stoffet i dette telt er heldigvis lavet efter Oeko-Tex standard. Oeko-Tex standarden garanterer, at teltet på ingen måde indeholder stoffer, der kan være skadelige for børns følsomme hud.

2. Nordbjørn Shadow UV-telt

 • UPF50+
 • Stabilt og let
 • God kvalitet

Shadow er et kraftigt UV-telt fra den kendte producent Nordbjørn. Dette telt har en solbeskyttelsesfaktor på UPF50+, hvilket er rigtig godt. Hvis du vil sænke procentdelen af UV-stråler, dit barn udsættes for, til et minimum, er dette et glimrende valg. En fordel ved dette telt er, hvor nemt det er at sætte op. Teltet kan forankres til jorden, så det ikke blæser væk. Der følger en taske med teltet. Når teltet er pakket ned i tasken, er vægten og massen meget lille, men nem at have med på udflugten. På indersiden af teltet er der praktiske opbevaringslommer. Den eneste ulempe ved dette telt er, at det ikke er så stort, derfor er det lidt ubehageligt som voksen at give dine børn selskab derinde.

3. Swimpy UV-telt med ventilation

 • Meget luftigt telt
 • Stor leg og opholdsområde
 • Plads til en voksen på siddefladen

Dette telt fra kvalitetsproducenten Swimpy er særligt velegnet til ekstra varme dage. Det kan faktisk blive ret varmt selv i åbne uv-telte til tider, især hvis de er i mørke farver, og solen er fremme. Da dette telt har ventilationshuller med mere groft meshstof langs bunden, transporteres varmen effektivt væk fra teltet. I stedet for at samle varme bliver teltet mere luftigt og kølende, end det har været uden ventilationshullerne. En detalje, vi kan lide ved dette telt, er dets store base, der går langt ud over taget. Dette får den åbne del af teltet til at ligne et stort tæppe, som du kan sidde på. Den voksne kan derfor sidde i dette område og dermed holde barnet siddende inden i teltet. Under taget har barnet en god solskærm på hele UPF50+. En bæretaske til teltet er inkluderet.

4. BabyMoov Blue Waves Anti UV-Telt

 • Rummeligt telt til en voksen og to børn
 • UPF 50+
 • Fornemmelse af høj kvalitet

Dette er et telt, der er lidt dyrere end de andre telte, vi anbefaler. Men takket være det faktum, at teltet har flere anvendelser, mener vi stadig, at den højere pris kan retfærdiggøres. BabyMoovs telt har en solskærm på UPF 50+. Dette er et større telt, der kan rumme en voksen og to børn på samme tid. Takket være at teltet er lidt større, får børnene god plads til at lege inde i teltet. På den måde bliver det ikke så kedeligt at skulle blive i teltet, mens de større børn måske får lov til at lege lidt mere frit.

5. iPlay UV-telt

 • Laveste pris
 • Teltpinde inkluderet
 • UV40+

Det billigste telt i vores test er dette telt fra iPlay. Dette er af åbenlyse grunde det mindst kvalitative telt på vores liste. Men i betragtning af hvad man får for disse billige penge, er dette et telt, der er værd at være opmærksom på. For pengene får du en tilstrækkelig solbeskyttelse med en solbeskyttelsesfaktor på UV40+, der effektivt beskytter dit barn mod de skadelige sommersolstråler. Teltpløkker er også inkluderet, så du kan beskytte teltet mod vind. På indersiden af teltet er der to praktiske lommer til opbevaring. Lærredet er lavet af tyndt og meget ikke-glamourøst polyester, men det klarer jobbet med at holde solen væk. Dette er et godt telt, som du ikke behøver at være særlig forsigtig med. iPlay er et godt valg for dem, der ikke bruger UV-telte særlig ofte, men som ønsker et billigt alternativ til rådighed, når det er nødvendigt.

Hvad er et UV-telt?

Et UV-telt er et telt designet til at beskytte børn mod solens skadelige stråler i sommermånederne. Teltet består af et tag og tre vægge, som alle er lavet af et materiale, der reflekterer den skadelige solstråling. Selvom du bruger teltet, er det godt at smøre børnene ind med solbeskyttelsesfaktor. Teltet filtrerer en stor del af den skadelige stråling fra, men en lille procentdel siver altid igennem. Er du for eksempel på stranden, er der også stor risiko for, at børnene får direkte sol på sig i løbet af dagen, selvom du forsøger at holde dem i teltet så meget som muligt.

Skal du bruge et UV-telt?

Der er andre måder at beskytte børn mod solens lys. Men da børn har det godt med at være meget udenfor, anbefaler vi at anskaffe sig et UV-telt. Et UV-telt er et godt supplement til tøj og solbeskyttelsesfaktor for at beskytte de små mod solens UV-stråler.

Hvilket er det bedste UV-telt?

Det bedste i vores test var Swimpy UV telt XL. Dette telt er af høj kvalitet, det er stort og rummeligt og det kan købes til en god pris. Der er selvfølgelig også andre telte, der er af god kvalitet. Hvilket telt der er bedst for din familie, afhænger selvfølgelig lidt af, hvordan teltet skal bruges, og hvor mange mennesker der vil passe ind i det. Hvis teltet kun skal bruges af en baby, kan det være en god idé at kigge på et lidt mindre telt, hvis du synes, det er lettere.