Bedste togbane: Bedst i test 2024

togbane

De fleste har sandsynligvis på et eller andet tidspunkt i deres barndom leget med den klassiske togbane i træ. I dag findes der et stort udvalg af togbane-designs fra en række forskellige producenter. Dette legetøj er mindst lige så værdsat af børn i dag, som det var, da vi var små. At lege med biler og toge er sandsynligvis noget, som de fleste børn kan lide. Men det er også sjovt og spændende at samle bil- eller togsporene. Ved selv at samle sporsporene, og i nogle tilfælde selv designe dem, trænes barnets motoriske færdigheder og tænkning gennem underholdning.

De 5 bedste togbaner i 2024

Vi har gennemgået og testet en række togbaner af forskellige producenter. Nedenfor har vi listet de fem togbaner, vi anbefaler at købe i dag. Det var vigtigt for os at vælge togbaner, som børnene kunne lide, hvilket naturligvis er det vigtigste. Det var også vigtigt for os, at kvaliteten var god. En togbane er noget, som også skal kunne bruges af yngre søskende og måske endda af fremtidige generationer. Selvfølgelig er prisen også en vigtig faktor. Nedenfor har vi lavet en liste over togbaner af forskellige prisklasser. Togbaner, der koster mere, har også en merværdi i form af tilbehør eller længere spor, som vi synes er de ekstra hundrede kroner værd.

1. Classic World Togbord

Vi kan godt lide produkter, hvor man får noget for pengene, så man ikke behøver at købe mere tilbehør senere. Classic World Togbord er et af disse produkter. Produktet leveres også med et bord, hvor den lille verden kan bygges på. Vi ser mange fordele ved at have en togbane i denne kaliber. Takket være at togbanen er oppe i højden, får man en meget mere behagelig oplevelse, end når man sidder på gulvet – særligt for os voksne. Efter vores mening er det en fordel, at togbanen og alt dets tilbehør forbliver inden for et begrænset område. Når alt er på bordet, kommer man ikke til at snuble over ting på gulvet. En fordel ved bordet er også, at det hurtigt kan flyttes rundt på, så togbanen kan blive leget med på et andet værelse eller rum.

Dette produkt er dyre end andre togbaner, vi har testet, men vi synes, det er prisen værd netop fordi, der er meget tilbehør inkluderet i pakken. Ud over tog og togspor får man landskaber, bygninger, trafikskilte, biler, busser, en dejlig togstation med mere.

2. BRIO World Togbane Stor På Rejse

Som altid er togbanerne fra den svenske producent Brio af højeste kvalitet. Deres træspor er både pæne og meget holdbare. De er faktisk så robuste, at de kan bruges af flere generationer. Det er en sjov togbane, der har gode passagertoge, som har et andet design end de mere traditionelle toge. Brio har en række forskellige togbaner, alle af samme høje kvalitet, men layout og tilbehør adskiller sig meget mellem de forskellige pakker. Vi kan godt lide dette produkt, fordi man får en rimelig stor togbane, der føles varieret. Denne pakke har en masse sjove detaljer og en bro, der går over nogle klipper.

3. JaBaDaBaDo Togbane

JaBaDaBaDos togbane er et virkelig godt alternativ til de lidt dyre togbaner. Både spor og tilbehør er lavet af træ. Denne type legetøj kan udsættes for næsten alt, hvad der kan ske. Men det værste der kan ske er, at legetøjet får lidt skrammer og ridser på overfladen. Denne pakke indeholder alt, hvad de små har brug for til selv at kunne opfinde en kreativ leg. Togbanen har en skøn bro og kommer med mange huse, stopskilte med mere. Togene er af det klassiske design, og vognene er forbundet med små magneter. Du kan vælge, hvor langt toget skal være. Dette er et dejligt produkt, der giver en masse leg for pengene.

4. VIGA Togsæt

Dette produkt er et godt alternativ til de fleste kendte mærker. VIGA-togbane er i det midterste prissegment, men du får meget for pengene. Spor og tog er lavet af hårdt træ. Der medfølger også mange træer, huse, biler, mennesker med mere. Denne togbane har flere broer og højder, som både vi og børn sætter pris på. I modsætning til mange andre produkter, vi har testet, medfølger der to toge, hvilket naturligvis er super sjovt, for så kan flere børn lege med.

5. Disney Cars 3 Byg Din Egen Togbane

Dette er en togbane fra det velkendte mærke KidKraft, der skiller sig ud fra mængden. Faktisk er togene skiftet ud med bilerne fra Disney-filmen Cars 3. Togsporene i træ kan dog genkendes fra producentens andre togsporsprodukter. Det vi elsker ved dette lejetøj er, at man får instruktioner til, hvordan man bygger forskellige baner inspireret af filmen. Derfor får produktet mere værdi, da det kan samles på mange forskellige måder og dermed altid føles nyt at lege med. Det er også en god stimulans for børnene at skulle samle sporene efter tegningerne. For de yngre børn er det dog påkrævet, at vi forældre er involveret og deltager, fordi det kan være lidt vanskeligt at bygge selv.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) bornefavoritter.com