Bedste hagesmæk: Bedst i test 2024

I de første måneder af et barns liv er det udelukkende amning eller flaske, der gælder, men fra 4 måneder kan det være godt at give barnet en forsmag på almindelig fast føde (Sundhedsstyrelsen). I de første år af barnets liv skal man konstant gøre rent efter det spild, som børnene forårsager. En rigtig god hagesmæk kan gøre det hele meget nemmere som forældre til små børn. En god hagesmæk skal fange nærmest alt, hvad der falder fra babyens mund. Hagesmækken skal naturligvis også passe godt uden at skave og være fri for giftstoffer eller andre farlige stoffer. Nedenfor fremhæver vi de fem hagesmække, som vi synes er bedst lige nu. Hagesmækkene har alle deres egne unikke fordele og ulemper, læs gerne videre for at få en idé om, hvilken hagesmæk der vil passe bedst til netop din familie.

De 5 bedste hagesmække 2024

1. BabyBjörn Hagesmæk

 • Testvindende design
 • Let at rengøre
 • BPA-fri

Denne klassiske hagesmæk fra BabyBjörn er en bestseller på verdensplan, og vi kan virkelig godt forstå hvorfor. BabyBjörn laver kvalitetsprodukter, der er sikre og af høj kvalitet og denne hagesmæk er bestemt ingen undtagelse. Hagesmækken opfylder både amerikanske og EU regler for fødevaregodkendelse. Det betyder blandt andet, at produkterne regelmæssigt testes, så de ikke indeholder giftstoffer eller andre farlige stoffer som BPA.

Ud over sikkerheden har denne hagesmæk et testvindende design, der får den til at passe perfekt om babyens hals, mens den store beholder under hagen fanger stort set alt, hvad der ikke bliver i munden. Selve halsdelen er justerbar, så den kan tilpasses perfekt til lige præcis dit barn.

Vi kan godt lide hagesmække i plast, fordi de er utroligt nemme at rengøre. Man skal blot aftørre dem med en fugtig klud eller skylle dem under vandhanen. Denne hagesmæk fra BabyBjörn kan endda vaskes i opvaskemaskinen. Hvis du vil have en hagesmæk i plastik, er dette produkt det absolut bedste valg. Den er sikker og smart designet på en sådan måde, at den ikke sætter sig fast under bordkanten, og så er den også holdbar. Det bedste af alt er, at den ikke koster ret meget.

2. Pippi Scarf Hagesmæk 

 • Stilfuldt tørklæde til babyen
 • Beskytter tøj
 • Blød og varmt

Pippi Drybib er meget populære hagesmæk til børn. Grunden til at så mange familier med børn har dem, er nok deres stilfulde design og deres lave pris. Dette er en hagesmæk, der primært ikke er beregnet til måltider, da du nok ikke vil have for meget snavs på disse hagesmække, selvom de sagtens kan bruges til det, de er beregnet til. I stedet vil vi kalde denne hagesmæk for et beskyttende tørklæde. Tørklædet er meget stilfuldt og har udover dets beskyttende funktion også sine fordele som modetilbehør til den lille baby.

Tørklædet fungerer både varmende og beskyttende. De fleste babyer savler hele tiden og for at forhindre, at tøjet bliver vådt, kan barnet bære dette tørklæde til hverdag. Tørklædet opsamler effektivt savl og andre ting, der ellers ville være spildt på tøjet. Let at tage på og af ved hjælp af trykknapperne i nakken.

3. Skip Hop Zoo Hagesmæk

 • Kan rulles sammen
 • Perfekt til rejsen
 • Let at tørre af

Skip Hop Zoo Hagesmæk er vores favorit, når vi rejser. Denne hagesmæk er designet til at være let at rulle sammen og tage med. Når den er rullet sammen, fylder hagesmækken næsten ingen plads overhovedet. Det er en god vandafvisende hagesmæk, som vi normalt har med i pusletasken og så snart du har brug for den, så er den klar til at blive rullet op og brugt.

Denne hagesmæk er ekstremt nem at rengøre, fordi intet snavs sætter sig fast. Den skal bare tørres af. Vi er også vilde med den lille medfølgende taske, der er velegnet til opbevaring på turen.

4. Elodie Details hagesmæk

 • Stort hagesmæk, der også dækker skuldrene
 • Snavs- og væskeafvisende
 • Velcrolukning

Elodie Details har lavet en stor og effektiv hagesmæk, der også dækker skuldrene. Dette er en hagesmæk, der sparer forældrene for unødigt besvær, når de skal vaske tøj, fordi denne hagesmæk stort set dækker hele barnets overkrop. Da hagesmækken er så stor, er barnet næsten fuldstændig beskyttet mod spild på tøjet.

Denne hagesmæk er Oeko-tex certificeret og helt fri for PVC. Materialet er lavet af polyester, der effektivt absorberer snavs og væske. Den skal bare tørres af, når barnet er færdig med at spise og drikke. Vi kan især godt lide, at denne hagesmæk har velcrolukning, hvilket gør det ekstremt hurtigt både at tage af og på, i modsætning til andre hagesmække, der har lidt mere komplicerede lukninger. I bunden er der en opsamlingslomme, der fanger det meste af det, der kan falde ned.

5. Everyday Baby hagesmæk i silikone

 • Til børn, der bevæger sig meget imens de spiser
 • Bæltet holder hagesmækken på plads
 • Holdbar

Dette er en innovativ hagesmæk, der har et indbygget bælte, hvilket vi ikke ser på så mange hagesmække. Mange hagesmække fungerer fint, så længe børnene sidder stille. Som mange forældre ved, er omstændighederne ikke altid perfekte og børn kan godt lide at bevæge sig, og nogle gange betyder det, at de får pletter på tøjet, selvom de har hagesmæk på. Dette problem løses på en smart måde med denne hagesmæk. Når hagesmækken er fastgjort, bevarer det sin beskyttende position på overkroppen, selvom barnet ikke sidder stille.

Lommen på denne hagesmæk er stor og dækker hele basen, hvilket betyder, at næsten alt spild ender i beholderen. Beslaget i nakken er nem at justere, så hagesmækken passer til dit barn. Ifølge producenten er produktet egnet i aldersgruppen 4 måneder til 4 år. Det er et meget holdbart produkt, som du vil kunne bruge i lang tid og det kan endda koges!

Forfatter: Malin Johansson, info (at) bornefavoritter.com