Bedste dukkevogn: Bedst i test 2024

At lege med dukker er noget, der kan skabe ro i en verden, der nogle gange kan virke lidt kaotisk i et barns øjne. At lege med dukker kan også være med til at opbygge barnets egen identitet. En dukkevogn er et populært tilbehør, som kan tilføje en anden dimension til leg med dukkerne. Vi har undersøgt og testet en række forskellige dukkevogne. Nedenfor præsenterer vi de fem bedste dukkevogne.

De 5 bedste dukkevogne i 2024

1. Skrållans dukkevogn

Dette er en dukkevogn af højeste kvalitet. Ligesom i en normal barnevogn kan du justere sædet i denne dukkevogn, så dukken både kan sidde op og ligge ned. Dukkevognens håndtag er justerbart i højden, så det kan tilpasses børn i forskellige aldre og også vokse med barnet.

Det vi især kan lide ved denne dukkevogn, er alle detaljerne, der får det til at føles som en almindelig klapvogn. Vognen har en kaleche, der kan foldes op og ned, som beskytter dukken mod sol og dårligt vejr. En praktisk indkøbspose er også inkluderet, som du kan lægge alle mulige ting i. Det bidrager til den fantasifulde leg. Betrækket er aftageligt, så den kan vaskes, eller hvis du får lyst til at skifte betrækket.

2. Cloudberry Castle Dukkevogn

Dette er en stor og robust dukkevogn, der næsten ligner en miniaturevogn i ægte kvalitet. Klapvognen er super fin og ser meget overdådig ud med alle sine stofdetaljer. Den medfølgende taske har for eksempel det samme stof som i klapvognen. Håndtaget på dukkevognen kan tilpasses barnet eller de børn, der vil bruge den.

Noget vi især er tilfredse med på denne dukkevogn er de store hjul. Vognen kan let rulles, selv på en lidt ujævn overflade, så barnet ikke skal råbe efter mor eller far, når dukkevognen sidder fast. Der er god plads i den rummelige dukkevogn og den passer til dukker, der er op til 46 cm lange. Vognen leveres med en indkøbskurv, perfekt til tilbehør såsom bleer eller som kan fyldes, når barnet leget købmand.

3. Sebra Dukkevogn Morning Cloud Pink

Dette er produktet til dig, der ønsker det allerbedste. Denne dukkevogn i dansk design er af højeste kvalitet. Udover at være smuk at se på, er den praktisk at bruge og meget holdbar. Denne dukkevogn har holdbare gummihjul, der kører jævnt og er nem at køre med, selv for de mindste børn. Selve håndtaget er nemt at holde i. Hele vognen har et lavt tyngdepunkt og er meget stabil. Jeg kan især godt lide farven cloud pink, der får denne vogn til at skille sig ud fra mængden.

4. Kids Concept Dukkevogn

Kids Concept Dukkevogn er en designer klapvogn i høj kvalitet. Vi kan virkelig godt lide det enkle, men samtidig eksklusive udseende af denne vogn. Dette er en let vogn, der er meget fleksibel og let at håndtere. Dukkevognen er let, men samtidig er den også velbygget og, så vidt vi kan bedømme, holdbar. Hjulene er lavet af gummi og er lydisolerede, hvilket mor og far kun kan være taknemmelige for. Vognen har masser af plads til dukker uanset størrelse.

5. Skrållan Sulky dukkevogn

Dette er en sammenklappelig dukkevogn, der er meget nem at tage med på farten. Dukkevognen har en sikkerhedssele, hvilket betyder, at dukken opholder sig sikkert i dukkevognen, når du er ude at gå.

Denne dukkevogn er meget let at håndtere og nem at skubbe, selv for de mindste. Selvom dette er en dukkevogn af god kvalitet, er prisen meget lav. Der er lignende sulky vogne, som er lidt billigere, men som ikke føles så stabile. Vi synes derfor, at dette er det bedste valg, hvis du vil have en billig sulky dukkevogn, der holder længe. Betrækket på denne klapvogn er aftageligt.

Vigtige overvejelser inden man køber en dukkevogn

Dukkevognen skal være nem at tage med på tur

Mange børn bliver meget knyttet til deres dukke. Derfor skal du selvfølgelig medbringe både dukke og dukkevogn, når du tager på ferie. Selv på kortere ture til for eksempel bedstemor og bedstefar kan barnet insistere på, at dukken og barnevognen skal med. At købe en upraktisk bil kan derfor vise sig at være en fejl. I vores test ovenfor foreslår vi en sammenklappelig Sulky dukkevogn. Dette er en god dukkevogn til rejser, taget i betragtning af, hvor let den er at tage med. Når Sulky dukkevognen er klappet sammen, fylder den stort set ingenting.

I en børnefamilie kan de også ske, at der skal være plads til mere end en dukkevogn. Et tip kan være at købe en lille sammenklappelig dukkevogn, samt en lidt bedre og større dukkevogn til daglig brug derhjemme.

Pris

En dukkevogn kan koste alt fra 100 kr til 2.000-3000 kr. eller i nogle tilfælde endda mere end det. Vores råd vil være, at købe mindst en dukkevogn, der er af lidt højere kvalitet. At købe en meget billig dukkevogn vil sjældent være billigt i længden. Bliv ikke overrasket, hvis en dukkevogn af lav kvalitet hurtigt går i stykker. Hvis du i stedet investerer i en dukkevogn i god kvalitet, kan den med lidt held overleve barnet, og kan endda blive brugt af dets mulige efterfølgende søskende.

Få hjælp af os og fra barnet

Ovenfor kan du læse vores anmeldelser af fem rigtig gode dukkevogne. Vi har valgt vogne med lidt forskellige egenskaber og i forskellige prisklasser, så du kan finde mindst en, der passer til dig/jer. En idé kan også være, at vise billeder af dukkevognene til barnet og lade ham/hende være med til at vælge. Ved at lade barnet deltage i valget, sørger du for at vælge en dukkevogn, der vil blive værdsat.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) bornefavoritter.com