Bedste autostol: Bedst i test 2024

autostol

Som nybagte forælder er der meget at tænke på og meget at købe. Nogle ting køber du måske uden de helt store overvejer for så senere at fortryde, da de var ret unødvendige. Men produkter du absolut ikke må spare på, er produkter vedrører dit barns sikkerhed. Hvis du har en bil, og den lille baby skal med på bilturen, har du brug for god autostol. Ud over at få dig et godt produkt skal du også sørge for, at autostolen er monteret korrekt, og at barnet sidder sikkert fastspændt. Om vinteren er det for eksempel vigtigt at huske, at babyen har flere lag på, hvorfor bæltet eller selen ikke skal sidde lige så stramt, som det er beregnet til. Ved montering og brug er det naturligvis utrolig vigtigt at læse producents instruktioner om produktet. Du er velkommen til at læse mere på Sikkertrafik.dk.

De 5 bedste autostole i 2024

Vi har gennemgået en række autostole, der er på markedet i dag, og fundet frem til dem vi anbefaler. Når du vælger en autostol, kommer sikkerheden i første række. Ud over at være en sikker autostol synes vi også, det er vigtigt, at autostolen er behageligt for babyen at sidde i, selv på lidt længere bilture. Det er selvfølgelig vigtigt, at autostolen er fleksibelt og relativt let at montere. Når barnet vokser op, har du selvfølgelig også brug for en god selepude.

1. BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

 • Populær og prisvindende
 • Flot design
 • De smarteste sikkerhedsfunktioner

Dette er den nyeste version af den populære autostol fra BeSafe. Tidligere modeller har vundet flere priser og er blevet udnævnt til ”bedst i test” af flere forskellige magasiner. Vi har ingen grund til at tro, at dette produkt ikke ville være endnu bedre end dets forgængere. Dette er en fleksibel og rigtig flot autostol, der føles og ser moderne ud. Dækslet kan enten fastgøres til bilens trepunktssele, eller du kan købe et beslag fra producenten. Sædet har klare indikatorer, der fortæller, hvornår produktet er monteret korrekt.

Ligesom nogle af de andre autostole, som er de bedste på markedet, har dette produkt teknologien til at klare en sidekollision. Denne autostol er velegnet til babyer fra 0 til 12 måneder. Takket være justerbare indstillinger kan babyen vokse op i denne stol og altid sidde perfekt.

2. Cybex Aton 0-13 kg

 • Høj kvalitet hele vejen igennem
 • Justerbar nakkestøtte (11 positioner)
 • Ekstra beskyttelse i tilfælde af sidekollision

Dette er en god autostol, som er godkendt i henhold til sikkerhedsstandarden i-Size. Det unikke ved dette produkt er, hvor fantastisk nakkestøtten kan tilpasses. Den kan indstilles til 11 forskellige positioner, så den er perfekt til netop dit barn. Dette gør autostolen særlig velegnet til meget små babyer, da de har underudviklede nakkemuskler og derfor har brug for ekstra beskyttelse. Produktet er også designet til at modstå en sidekollision ekstra godt.

Denne autostol er noget dyre end de andre autostole her på vores liste, men du kan ikke rigtig prissætte sikkerhed. Brug af denne autostol vil føles meget sikkert, da den opretholder en høj kvalitet og har mange funktioner.

3. Maxi-Cosi CabrioFix

 • Testvinder
 • Let at montere
 • Livsvarig garanti ved registrering

Dette er en fleksibel autostol, der har fået topkarakter i mange tests, deriblandt af Råd & Rön. Dette produkt er let i vægt og passer til de fleste rejsesystemer. Autostolen kan monteres med bilens sikkerhedssele eller flere af producentens baser. Få mere at vide om produktet i dets respektive butikker, før du køber. Hvis du registrerer dig hos producenten umiddelbart efter købet, tilbyder de en livsvarig garanti, hvilket naturligvis er en kæmpe salgsfaktor.

Sædet er usædvanligt behageligt med masser af polstring. Den er også udstyret med god sideafskærmning. Andre detaljer, der er værd at nævne, er dens integrerede solbeskyttelse og opbevaringsplads. Dette er en sikker og praktisk autostol, der er nem at installere.

4. Britax Römer Baby-Safe2

 • Ergonomisk korrekt med behageligt sæde
 • Stol, barnet kan vokse op i
 • Indikator for korrekt installation

Britax producerer en række prisvenlige og gode babyprodukter, og denne autostol er ikke en undtagelse. Den er relativt billig i betragtning af, hvad man får for pengene. Når det kommer til børns sikkerhed, skal man ikke tage chancer, så det føles betryggende at købe et produkt fra en velkendt og pålidelig producent. Ud over den høje sikkerhed er dette produkt også udviklet med ergonomi i tankerne. Barnet sidder sikkert fastspændt og behageligt i denne autostol. Sammenlignet med mange andre muligheder på markedet, har dette produkt den fordel, at barnet sidder lidt mere fladt, hvilket er mere behageligt for barnet på lange ture.

Autostolen monteres enten i bilens trepunktssikkerhedssele eller i en base fra Britax, som i så fald skal købes separat. Det positive ved denne autostol er, at barnet kan vokse op i den. Du kan nemlig gradvist løfte nakkestøtten. Fempunktsselen kan også justeres, når barnet vokser. Farveindikatorer viser, når produktet er korrekt installeret, hvilket er et kæmpe plus. På den måde behøver du ikke bekymre dig, om du har installere autostolen forkert.

5. Axkid Modukid autostol

 • Billig i betragtning af at basen er inkluderet
 • Komfortabelt sæde med ventilation
 • Fleksibel installation

Dette er en relativt billig autostol, der af den grund ikke går på kompromis med sikkerheden. Vi kan rigtig godt lidt, at det er producenten har taget barnets komfort i betragtningerne med dette design. Når barnet sidder behageligt, vil bilrejser også være mere behagelig både for barnet og for os forældre. Dette sæde har god ergonomi og er dermed behagelig at sidde i. Sædet har også ventilationskanaler, der spreder varmen, og får barnet til at føle sig køligt. Den leveres også med tre forskellige aftagelige hynder.

Dette produkt er egnet til babyer op til 13 kg. Af den grund har autostolen tre forskellige positioner til trepunktsselen og kan tilpasses i takt med, at barnet vokser. Det er ikke den bedste autostol på markedet efter vores mening, men den har helt klart sine fordele. En af de største fordele er, at basen er inkluderet, hvilket giver dig mere for pengene. Autostolen er let at installere og har en indikator, der angiver, når det er installeret korrekt.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) bornefavoritter.com